50-plussers

50-plussers

Nederlands

 

Oudere werkzoekenden worden ondanks hun kennis en ervaring nog te vaak afgewezen op de arbeidsmarkt. Heb jij dit onlangs meegemaakt? Misschien biedt deze nood­gedwongen pauze in je loopbaan jou dan nu wel het voordeel om eens te doen wat je echt graag doet.

Door nu alvast met OWAES te starten help je ons bovendien dit platform met behulp van jouw ervaring in de goede richting te ontwikkelen. Daar zal je op de lange termijn uiteraard alleen maar voordeel bij hebben.

Interesse om aan de slag te gaan op het OWAES platform? Lees dan zeker verder en verneem welke concrete stappen je kunt zetten om van deze digitale oase een springplank voor je verder toekomst te maken.

OWAES, waar 50+ triple+ wordt: 50+, bedrijven+, gemeenschap+.

 

-5

Aan de slag

Voor wie?

Ben jij momenteel 50-plusser en niet voltijds aan het werk om welke reden dan ook (werkzoekend, bruggepensioneerd, ...), dan kom je in aanmerking voor dit project.

Wat?

OWAES is een digitaal & sociaal platform. Je kan er mensen en bedrijven leren kennen, werkervaring opdoen, opleidingen volgen of dingen delen met andere mensen of organisaties. Je wordt gestimuleerd om actief keuzes te maken en te werken aan jezelf. OWAES is een oase die je terug helpt je volledig te ontplooien. Zet in op je sterktes en werk aan je zwaktes om zo opnieuw ten volle in het leven te staan.

Ben je een goede tuinier, waarom je talenten niet inzetten om anderen te tonen hoe jij de resultaten bereikt die je bereikt? Heb je ooit wel eens boekhouden gedaan toen je nog in de schoolbanken zat, maar heb je nooit de kans gehad om dit op een modern computersysteem te gaan toepassen? Waarom niet een korte opleiding volgen bij één van de deelnemende dienstverleners en later een werkervaring opdoen bij een plaatselijke kmo. Heb je ruimte te veel nu de kinderen het huis uit zijn? Waarom deze ruimte niet gebruiken om in het weekend met een groepje samen te komen om kooktechnieken uit te wisselen, en wie weet zelfs uit te voeren? Zou je graag de basis van digitale fotobewerking onder de knie krijgen? Waarom dan niet de praktische inleiding volgen die jouw verre buur graag zou inrichten?

En zo zijn er nog vele mogelijkheden om jouw talenten in te zetten voor een ander of om beroep te doen op een ander om je talenten uit te bouwen. Dat kan niet alleen onder elkaar, maar ook met behulp van deelnemende dienstverleners, organisaties en bedrijven. De mogelijkheden om elkaar te helpen beter en actiever te worden zijn oneindig.

Waarom?

Het project OWAES wil jou een kans bieden om jezelf te ontwikkelen. Je kan werken aan je gezondheid, je emotionele weerbaarheid, je kennis en vaardigheden, je sociaal netwerk, ... Je raakt bovendien vertrouwd met digitale media, op een manier die je niet overdondert.

Je kan van start gaan met werken aan jezelf zonder opgelegde druk en op een aangename manier. Je kan diverse zaken uitproberen, nieuwe dingen leren en in alle vrijheid vragers en aanbieders op de arbeidsmarkt ontmoeten. Zo kan je de arbeidsmarkt op je eigen tempo en met hernieuwde moed betreden.

Werken met OWAES is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen en profiel op de arbeidsmarkt. Je kan ook op een originele manier een extraatje verdienen via het complementaire muntsysteem!

Concreet

Wil je meer info over dit project, schrijf je dan in voor een infosessie via het contactformulier of vraag meer info bij een sociale dienstverlener.

Vanaf 2014 worden diverse infosessies georganiseerd voor geïnteresseerden. De startfase van het project loopt nog tot eind september 2015. Als er concrete sessies worden gepland zullen we dit aankondigen op de startpagina, maar aarzel zeker niet uw interesse nu reeds door te geven via het contactformulier.

Nog vragen? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina.