Bedrijven

Inleiding bedrijven

Nederlands

 

Het project OWAES stelt gemotiveerde 50-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe wending in hun loopbaan in staat om op een laagdrempelige manier online actief te werken aan een sociale en productieve (her)integratie.

Bedrijven en organisaties zijn bovendien voortdurend op zoek naar bekwame productiekrachten. OWAES wil de ontmoetingsplaats zijn waar vragers en aanbieders elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten en elkaars sterke kanten kunnen leren kennen.

Aan de mismatch op de arbeidsmarkt moet er van twee kanten worden gewerkt en dat is zeker niet alleen een verhaal van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Iedereen heeft er baat bij dat onze productiecapaciteit wordt verbeterd.

Op die manier moet dan ook de slogan van OWAES worden begrepen:

OWAES, waar 50+ triple+ wordt: 50+, bedrijven+, gemeenschap+.

 

-5

Voor wie?

50-plussers (of andere kansengroepen)

Bij de start van het project werd gekozen het platform vooral te richten naar een doelgroep van 50-plussers omdat we merken dat deze groep vragende partij is voor nuttige activiteiten en het voor hen niet altijd even makkelijk is een netwerk uit te bouwen. Bovendien ligt er bij deze doelgroep enorm veel talent en ervaring braak die nu heel vaak niet wordt aangesproken omdat de drempel tot kennismaking tussen de verschillende partijen vaak te hoog is.

Een voorbeeldje

René hielp vorige week tijdens het personeelsfeest van Katriens bedrijf en verdiende hier credits mee. Deze credits gebruikt hij om aan zijn motorfiets te sleutelen in de loods die Waldek (zie hieronder) tijdens het weekend ter beschikking stelt. Bovendien leerde hij Katrien en haar toffe bende persoonlijk kennen, waardoor hij wellicht gemakkelijker contact zal leggen met Katrien als zich een volwaardige job zou aanbieden. Katrien heeft René leren kennen als een joviale en sympathieke kerel die van aanpakken weet. Blijkt trouwens dat René veel ervaring heeft met motoronderhoud (als hobby). Wie weet kan hij ooit nog van pas komen als er een technische vacature ter beschikking komt.

Organisaties en bedrijven

Organisaties en bedrijven kunnen een grote meerwaarde genereren voor OWAES door het aanbieden van werkervaring of het helpen bij de oriëntatie en opleiding van geïnteresseerde individuen. De return voor bedrijven en organisaties ligt in het aanboren van productiepotentieel waar ze voorheen niet vertrouwd mee waren of het vergroten van de kennispool waaruit ze op termijn kunnen recruteren. Het is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) waar alle partijen belang bij hebben.

Een voorbeeldje

Waldek heeft een transportbedrijf en zoekt via OWAES iemand om de vrachtwagens schoon te maken. Aline gaat hier op in en levert een schitterende job. Waldek is hier lovend over en geeft Aline de maximale waardering. An heeft een taxibedrijf en leest die lovende woorden. Ze nodigt Aline uit om eens te komen proefdraaien bij haar bedrijf. Blijkt Aline ook nog als vroegere handelsreiziger een echte kilometervreter te zijn. Wie weet is Aline binnenkort Ans nieuwe aanwinst. Waldek stelt ondertussen zijn loods ter beschikking zodat Engin zijn workshop fietsherstelling kan inrichten en René zijn motorfiets kan onderhouden (zie eerder voorbeeld).

Dienstverleners

Dienstverleners zijn de logische schakel om mensen die hun plaats in het klassieke economische systeem niet vinden in contact te brengen met OWAES. Dankzij OWAES kunnen zij hun gebruikers een fantastisch instrument aanbieden om terug actief te worden voor de gemeenschap. Tegelijk kunnen zij ook veel eenvoudiger de juiste stimulansen geven aan hun gebruikers dankzij de gepersonaliseerde feedback die hun gebruikers aan hen kunnen bezorgen.

Concreet

Wil je meer info over dit project, schrijf je dan in voor een infosessie via het contactformulier of vraag meer info bij een sociale dienstverlener.

Vanaf 2014 worden diverse infosessies georganiseerd voor dienstverleners in de sociale sector die werken met kansengroepen en meer specifieke met oudere werknemers. De startfase van het project loopt nog tot eind september 2015. Als er concrete sessies worden gepland zullen we dit aankondigen op de startpagina, maar aarzel zeker niet uw interesse nu reeds door te geven via het contactformulier.

Nog vragen? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina.